- Төмс цэвэрлээд чанасны дараа хальсалж, бөөрөнхий хэлбэрээр зүснэ.
- Загасыг цэвэрлэж ойр ойрхон \ 2-3 см зайтай\ хутгаар сийчих маягаар зүсэж, давс цацаж , зүссэн зайд нь жижиглэж хэрчсэн гахайн утсан махаа чигжиж хийнэ.
- Шарах шүүгээний тэвшийг тослож, доод талд нь хэрчсэн төмсөө тарааж түүний дээр нь бэлтгэсэн загасыг тавина . \1-р порц\
- Гахайн өөхийг жижиг хэрчиж халуун тогоонд хийж хайлуулаад хэрчиж бэлтгэсэн сонгиноо, дараа нь ногоон чинжүү болон помидорыг хийж бага зэрэг шарна. \2-р порц\
- Бэлэн болсон ногооны холимогыг бэлтгэсэн загасныхаа дээр нь тараагаад түүний дээр нь цөцгийн тос болон цөцгийг хийж 40 минутын турш шарах шүүгээнд шарна.
Төмстэй загас
Загас- 1 кг
Төмс -500 гр
Гахайн утсан мах – 150 гр
Сонгино- 2 ширхэг
Амтат чинжүү \ногоон\ - 2-3 ширхэг
Помидор – 2 ширхэг
Цөцгийн тос - 50 гр
Цөцгий - 200 гр
Давс, улаан перец - бага зэрэг
Prep. time 60
Prep. time 60