Хийх арга:
1. Хонины сээртэй махыг хавирганы толгойноос салгалгүйгээр хавиргыг нугалан авна. Хавиргыг 3-4 см уртайгаар тайраад хальс бүлхнээс нь цэвэрлэнэ.
2. Хавирганы толгойн хэсгийн махыг салгалгүйгээр зөөлөн давтаад, шөрмөс булчингийн ширхгийг хутгаар тасалж давс, повоор цацаж дахин бага зэрэг давтана. Энэ котлетыг 150 халаасан хайруулд хийж шарна.
3. Дараа нь шарах шүүгээнд эсвэл бага зэрэг шар айраг битүү таглаад болтол жигнэнэ. Уг хоолыг шарсан төмс эсвэл нухсан төмсөөр хачирлаж өнгө.