Хийх арга:
- Жимс эсвэл жимсгэнийг сайн цэвэрлэж угаагаад шүүсийг шахаж ялгана.
- Нимгэн хальс буюу шааран дээр халуун ус хийж 5-10 минут чанаад шүүнэ.
- Шүүж авсан шингэн дээр дэвтээсэн царцмаг \ желатин \, элсэн чихрийг хийж гал дээр тавиад уустал хутгаж, буцалж эхэлмэгц гаргаж хөөсийг аваад жимсний шүүс, нимбэгний хүчилийг хийж хутгана.
Хөрөхөөр нь хэв буюу намхан хүрээтэй саванд хийгээд 0- \6\ хэмд 1,5-2 цаг байлгаж царцаана. Шүүс тунгалаг биш байвал түүхий өндөгний цагаан уургийг 2 литр-т 1 ширхэгээр бодож аваад тунгалагжуулна.