- Хүрэн манжинг цэвэрлэж угаагаад лапша хэлбэртэй буюу 5-7 см урт, 0,5-0,7 см өргөн, 2-3 мм зузаантай хэрчээд цагаан цуу, ургамлын тостой усанд битүү жигнэнэ.
- Шар лууван, сонгиныг нарийн хэрчиж бага зэрэг тосонд томатны хамт хуураад, жигнэсэн хүрэн манжин дээр хийж гүйцэт болгоно.
- Мах , ясны шөлөнд гонзгой дөрвөлжин хэрчсэн байцаа, төмсийг хийж зөөлөн галаар чанана.
- Болохоос нь 5-10 минутын өмнө хуурсан ногоо, давс, повоор, лаврын навч мөн хуураад шөлөөр шингэлсэн гурил хийж амтлаад гүйцэт болгож гаргана.
- Таваглахдаа чанаад нимгэн хавтгай хучсан 2-3 ш мах, яншуй хийнэ
Хүрэн манжингийн шөл
Хүрэн манжин – 1000 гр
Байцаа – 400 гр
Төмс – 300 гр
Шар лууван – 200 гр
Бөөрөнхий сонгино – 200 гр
Шингэн томат – 150 гр
Дээд гурил – 50 гр
Цөцгийн тос – 100 гр
Элсэн чихэр – 50 гр
3 % -ийн цагаан цуу – 80 гр
Яншуй – 50 гр
Давс – 30 гр
Нунтаг хар повоор – 20 гр
Лаврын навч – 10 гр
Шинэ цөцгий – 100 гр
Мах – 800 гр
Prep. time 90
Prep. time 90