Хийх арга:
1. Хонины гуяыг хүйтэн усанд зөөлөн галаар 2 цаг чанана. Дараа нь лаврын навч, повоор, сонгино, лууван зэргийг хийж үргэлжин 1 цаг орчим чанана.
2. Чанасан махыг гаргаад булчингийн ширхгийн дагуу хөндлөн зүсээд давс, повоор цацаад гурилаар бүрнэ. Үүн дээрээ нойтон өндөг түрхээд хатаамлаар бүрж их тосонд шараад шаргал хайрс үүсээд ирэхэд нь гаргаж шарах шүүгээнд хийж үргэлжүүлжн шарна.
3. Шарсан гуягыг жигнэсэн байцаа төмсний гухашаар хачирлаад үндсэн сүмс дагуулан өнгө.