- Хонины гуя болон сээр нурууны махыг 2-2,5 см-ийн хэмжээтэй нимгэн хавтгай хэрчиж, яс, махны шөлөнд 20-25 минут буцалгана.
- Шөлийг бэлэн болохоос 5-7 минутын өмнө амтална.
- Шинэ мөөгийг угааж жижиг хавтгай хөшиглөнө.
- Хатаасан мөөгийг бүлээн усанд 1-1,5 цаг дэвтээж угаасны дараа мөн жижиг хавтгай хэрчинэ.
- Мөөг дэвтээсэн шүүсийг тунгааж 2-3 дахин шүүгээд шөлөнд хийж буцалгана.
Мөөгтэй хар шөл
Мах – 300 гр
Шинэ мөөг – 50 гр
Эсвэл хатаасан мөөг- 20 гр
Бөөрөнхий сонгино – 20 гр
Повоор
Лаврын навч
Давс – 5 гр
Prep. time 30
Prep. time 30