- Үхрийн сээр, нуруу, гуяны махнаас ширхэгийг нь хөндлөн нарийн гонзгой хэрчээд багавтар тостой халуун тогоонд хийж шарна.
- Төмсийг мөн адил нарийн гонзгой хэрчээд тусад нь их тосонд шарж бэлтгэнэ.
- Давсалсан өргөст хэмхийг нарийн хэрчээд базна.
- Улаан лоолийг жижиг хэрчинэ.
- Шарж байгаа махан дээр нарийн хэрчээд тосонд хуурсан сонгино, улаан лоолийн нухаш, хуурсан гурил, шөл хийж шүүслээд 30 минут орчим жигнээд давс, повоор, лаврын навчаар амтална.
- Нэг удаа буцлахаар нь давсалсан өргөст хэмх, шарсан төмсийг хийж 1-2 минут байлгаад хутгана.
Татар азу
Үхрийн 1-р зэргийн мах – 200 гр
Төмс – 130 гр
Давсалсан өргөст хэмх – 50 гр
Бөөрөнхий сонгино – 20 гр
Улаан лоолийн нухаш – 20 гр
Шинэ улаан лооль – 50 гр
Гурил – бага зэрэг
Мах, төмс шарах тос
Prep. time 60
Prep. time 60