Хийх арга:
1. Өндөгний шарыг ялган авч саванд хийнэ.
2.Эхлээд ургамлын тосыг бага багаар гоожуулан хийнэ. Уг холимог өтгөн болоод ирэх үед ургамлын тосыг өмнөөс арай илүү хэмжээтэйгээр хийж хутгана. (Ийш тийш хамаагүй хутгахгүй, нэг чиглэлд зөөлөн хутгана.)
3. Холимог нэлээд өтгөрөөд ирэх үед нимбэгний шүүс, гич 2 – ыг хийж хутгана. Харин хамгийн сүүлд бэлэн болсон майонезанд давс хийнэ.
Майонез
Өндөг -2 ш
Ургамал тос - 200 гр
Нимбэгний шүүс -1 цайны халбага
Гич -1 цайны халбага
Давс - бага зэрэг
Ургамал тос - 200 гр
Нимбэгний шүүс -1 цайны халбага
Гич -1 цайны халбага
Давс - бага зэрэг