Home  >  Баярын хоол, Гол хоол  >  Цөцгийтэй тахиа

Цөцгийтэй тахиа

paprikás csirke
Тахианы гуя- 4 ш
Ургамалын тос -3 цайны халбагаар
Сонгино -1 ш
Цөцгий - 200 гр
Гурил- 1 хоолны халбага
Улаан перец, давс- бага зэрэг


  1. Тахиа  гуяыг    хоёр   хэсэг  болгон   хуваана.
  2. Сонгиныг   нарийхан  хэрчиж ,  ургамлын   тосонд   зөөлөвтөр  галаар  шаргал   өнгөтэй   болтол  нь  шарна.   Дараа нь   улаан   перецыг   хийж бага   зэрэг   шарна.
  3. Шарсан  сонгино   дээрээ  тахианы  гуяыг    хийж   хоёр  талаар нь  шарж,  дараа  нь   тогоонд   200 гр  усыг  бага  багаар   хийж   махыг  зөөлөн болтол  нь  жигнэнэ.
  4. Гурилаа   бага  зэрэг  усаар  найруулж  \ зутан  шиг \  шарсан  махан  дээрээ  хийнэ.  Дараа нь   цөцгийн    тосыг    нэмнэ.   Үүнийг   2-3  минут жигнэнэ.
  5. Бэлэн  болсон   хоолыг   гоймонгоор   хачирлан   идэж  болно.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment