- Тахиа гуяыг хоёр хэсэг болгон хуваана.
- Сонгиныг нарийхан хэрчиж , ургамлын тосонд зөөлөвтөр галаар шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Дараа нь улаан перецыг хийж бага зэрэг шарна.
- Шарсан сонгино дээрээ тахианы гуяыг хийж хоёр талаар нь шарж, дараа нь тогоонд 200 гр усыг бага багаар хийж махыг зөөлөн болтол нь жигнэнэ.
- Гурилаа бага зэрэг усаар найруулж \ зутан шиг \ шарсан махан дээрээ хийнэ. Дараа нь цөцгийн тосыг нэмнэ. Үүнийг 2-3 минут жигнэнэ.
- Бэлэн болсон хоолыг гоймонгоор хачирлан идэж болно.
Цөцгийтэй тахиа
Тахианы гуя- 4 ш
Ургамалын тос -3 цайны халбагаар
Сонгино -1 ш
Цөцгий - 200 гр
Гурил- 1 хоолны халбага
Улаан перец, давс- бага зэрэг
Prep. time 60
Prep. time 60