Home  >  Гол хоол, Нүүдлийн арга  >  Монгол бууз

Монгол бууз

buuz
Хонь болон үхрийн татсан мах 300гр
Гурил 150 гр
Сонгино 1 ш
ус, давс бага зэрэг


  1. Гурилаа устай  хольж  зуурна.
  2. Зуурсан гурилаа жижиг хэсгүүдэд  хуваагаад, элдүүрээр элдэж хавтгайлна.
  3. Элдсэн  гурилан дээрээ татсан мах,  сонгино хольж,  амталсныгаа  тавин чимхэнэ. Чимхэхдээ ихэнхдээ  дугуй  хэлбэртэй болгох  бөгөөд цэцгэн бууз   хонин  бууз  гэх мэт  чимхэлт бий.
  4. Жигнүүртээ   ус  хийн  буцалмагц дээр нь буузаа тавьж  15-20 минут жигнэнэ.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment