- Гурилаа устай хольж зуурна.
- Зуурсан гурилаа жижиг хэсгүүдэд хуваагаад, элдүүрээр элдэж хавтгайлна.
- Элдсэн гурилан дээрээ татсан мах, сонгино хольж, амталсныгаа тавин чимхэнэ. Чимхэхдээ ихэнхдээ дугуй хэлбэртэй болгох бөгөөд цэцгэн бууз хонин бууз гэх мэт чимхэлт бий.
- Жигнүүртээ ус хийн буцалмагц дээр нь буузаа тавьж 15-20 минут жигнэнэ.
Монгол бууз
Хонь болон үхрийн татсан мах 300гр
Гурил 150 гр
Сонгино 1 ш
ус, давс бага зэрэг
Prep. time 30
Гурил 150 гр
Сонгино 1 ш
ус, давс бага зэрэг
Prep. time 30