- Угааж цэвэрлэсэн чэсээ сэрээгээр хэд хэд хатгаж нүхлээд халуун шарах шүүгээнд хийж 180 хэмд 30 минут шарна.
- Шарах шүүгээнээс гарган хөргөөгөөд хальсыг нь авч, жижиглэн хэрчээд турмиксанд хийж нухаш болгоно.
- Энэ нухашаа томоохон тавганд хийж дээрээс нь жижиглэн хэрчсэн сонгино, улаан лооль, яншуйгаа хийж тал нимбэгний шүүсээ шахна. Мөн оливын тосоо хийж, давс, перецээр амтлаад сайтар хутган холино.
- Уг түрхэцийг хуурай бин юмуу шарсан талхан дээр түрхэн идэхэд тун амттай байдаг.
Чэс, улаан лоолийн түрхэц
Чэс буюу баклажан 2ш /дунд зэргийн/
Ногоон сонгино 2ш
Улаан лооль 3ш
Яншуйн навч бага зэрэг
Нимбэг 1⁄2ш
Оливын тос 3х.х
Давс, перец бага зэрэг
Prep. time 60
Ногоон сонгино 2ш
Улаан лооль 3ш
Яншуйн навч бага зэрэг
Нимбэг 1⁄2ш
Оливын тос 3х.х
Давс, перец бага зэрэг
Prep. time 60