Шар будааг бага зэргийн давстай усанд чанана. Дараа нь шар будаагаа машиндсан мах, бууцайтай хольж сонгино, сармис, хар перец болон бусад амтлагч ногоогоор амтлана. Байцааны жижгэвтэр навчнуудыг буцлам халуун усанд дүрж гаргаад шар будаатай махнаасаа жижиг хэсгийг ороож жигнүүрэнд өрж 15 минутын турш жигнэнэ.
Хонины махтай жигнэсэн байцааны ороомог
Машиндсан хонины мах 1 аяга
Шар будаа 1/2 аяга
Хятад байцаа 1 ширхэг
Сонгино 1 ширхэг
Машиндаж жижиглэсэн бууцай 3 атга
Сармис 2-3 хумс
Хар перец, гоньд, хатаасан цагаан гаа
давс
Prep. time 40
Шар будаа 1/2 аяга
Хятад байцаа 1 ширхэг
Сонгино 1 ширхэг
Машиндаж жижиглэсэн бууцай 3 атга
Сармис 2-3 хумс
Хар перец, гоньд, хатаасан цагаан гаа
давс
Prep. time 40