Тахианы гуяыг сонгино, сармис , хар болон улаан перец , давс , гоньд зэргээр амталж зузаан хэсгийг хутгаар \ гуяны хажуу талаас нь \ сүвлэж, тэр хэсэгтээ сонгинь, лаврын навч хийж амтлана. Ингэж амтлахад тахианы мах их сайхан амттай болдог. Тос томатыг хольж хутгаад гуяыг өнгөлж, түрхээд шарна. Ингэж амталж шарахад тахианы мах их сайхан , улаан шаргал өнгөтэй болдог.
Тахианы шарсан гуя
Тахианы гуя – 1 ширхэг
Томат – 20 гр
Тос – 15 гр
Сонгино – 30 гр
Хар , улаан перец – 4 гр
Лаврын навч – 02 гр
Амтлагчууд – 5 гр
Prep. time 40
Prep. time 40