- Тахианы махыг нимгэн хавтгай хэрчиж бэлтгэнэ.
- Шар лууван, сонгино, сармисыг нимгэн хавтгай хэрчин халаасан тостой тогоонд хийж зөөлөн хуурч дээр нь хэрчсэн тахианы махаа хийж хуурна.
- Дээр нь бор цууг хийж өөрийн шүүсэнд нь бага зэрэг жигнэнэ.
- Бэлэн шөл буюу халуун ус хийж чанана. Чанах явцдаа давс, амтлагчуудыг хийж 5 минут чанана.
Тахианы махтай шөл
Тахианы мах – 100 гр
Шар лууван – 30 гр
Сонгино – 20 гр
Сармис – 10 гр
Бор цуу - 10 гр
Амтлагчууд - 10 гр
Prep. time 60
Prep. time 60