- Жижиглэн хэрчсэн сармисыг тосонд хуурна.
- Мөөгнүүдийн ишийг нь тасалж, зөвхөн толгойг нь угаагаад сармисан дээрээ хийж их гал дээр хутган хуурна.
- Мөөгөнд бүх тос нь шингэсний дараа галаа багасгаж мөөгний шүүс нь гартал хүлээгээд дараа нь галаа дахин нэмж бор шаргал болтол нь хайрна.
- Давс перецээ хийж амтлаад хагас нимбэгний шүүсийг дээрээс нь шахна. Жижиглэж хэрчсэн яншуйны навчаа цацж сайтар холин хутгана.
- Халуунаар нь дангаар нь эсвэл шарсан махыг дагалдуулан идэж болно.
Сармистай хуурсан мөөг
Цагаан мөөг 250гр
Сармис 2 хумс
Ургамлын тос 3 х.х
Нимбэг 1/2ш
Яншуйны навч бага зэрэг
Давс, хар перец бага зэрэг
Prep. time 15
Сармис 2 хумс
Ургамлын тос 3 х.х
Нимбэг 1/2ш
Яншуйны навч бага зэрэг
Давс, хар перец бага зэрэг
Prep. time 15