Home  >  Шөл  >  Пүнтүүзтэй шөл

Пүнтүүзтэй шөл

punztei shol
Мах – 100 гр
Пүнтүүз – 70 гр
Шар лууван – 20 гр
Сонгино – 25 гр
Өөх тос - 5 гр
Шөл – 400 гр
Давс, повоор- бага зэрэг


  1. Мах ,  ногоо  бүгдийг  нарийн  гонзгой  хэрчинэ.
  2. Шар  лууван,  сонгиныг  жижиг  хэрчээд  тосонд  хуурна.  Пүнтүүзийг  бүлээн  усанд  дэвтээнэ.
  3. Буцалж  байгаа  шөл  буюу  усанд  махаа хийж  3-4 минут  чанаад  хуурсан  ногоогоо  нэмж  15-20 минут  зөөлөн  галаар  чанана.
  4. Ххол  бэлэн  болохоос хэдэн  хормын  өмнө  дэвтээсэн  пүнтүүз,  хуурсан  ногоо,  амт   оруулах  зүйлийг  хийж  буцалгана.  Бэлэн  болсон  хоолонд  жижиглэн  хэрчсэн  ногоон  сонгино  цацна.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment