Өндгөө сэрээгээр хөөсөртөл нь хутгаад дээрээс нь хүнсний сода, давстай хольсон гурилаа хийж жигд холилдтол нь хутгана. Үүнийхээ дээрээс ус, сүүгээ хийгээд, хамгийн сүүлд нь тос, аарцаа хийж хутгана. Нэлээд шингэн гурил болох ёстой, өтгөдвөл боов маань хуурай, хатуу болно. Зуурсан гурилаа 10 минут амраагаад тосолж хуурай гурил цацсан бага зэргийн тэвшинд хийж эхний 5 минутад 200 хэмд, дараа нь 180 хэм болгож буулгаад, дээд тал нь алтан шаргал болтол нийт 30 минут шарна.
Тараг, эсвэл кефиртэй хольж идэхэд тун амттай байдаг.