- Байцааг уртавтар хэрчинэ. Сонгиныг жижгэвтэр хэрчээд байцаа , сонгино 2-ыг хамтад нь буцалсан усанд хийж байцааг зөөлөртөл чанана.
- Ургамал тосыг тогоонд халааж , гурилаа хийж шар өнгөтэй болтол нь хуурна. Дараа нь помидорыг хийнэ. Хэрэв шинэ помидор бол хэрчиж, лаазтай бол багавтар усаар шингэлнэ.
- Тогоонд чанасан байцааг хийнэ. Байцаа чанасан усыг хоолондоо \бага зэрэг\ хийж болно. Ингээд хоолыг 15 минутын турш жигэнэнэ.
- Бэлэн болсон хоолыг бүх төрлийн шарсан мах болон бөөрөнхий махны хачир болгон идэж болно. Дангаар нь элсэн чихэртэй ч идэж болно.
Помидортой байцаа
Байцаа -1 кг
Ургамлын тос - 3 хоолны халбага
Помидор - шинэ помидор бол 1 кг, эсвэл лаазтай помидор 200-300 гр \аль нь ч болно\
Сонгино- 1 ш
Элсэн чихэр -40 гр
Давс -бага зэрэг
Гурил- 50 гр
Prep. time 40
Prep. time 40