Home  >  Шөл  >  Ногооны зутан шөл

Ногооны зутан шөл

zutan shol
Байцаа – 300 гр
Төмс – 200 гр
Манжин – 180 гр
Лууван – 250 гр
Сонгино – 50 гр
Ногоон вандуй – 200 гр
Гурил – 300 гр
Цөцгийн тос – 180 гр
Сүү – 1 литр
Өндөг- 2 ш
Мах ясны гурил \ үүсүү \ – 10 гр Давс Повоор – 10 гр Ногоон яншуй – 10 гр


1. Бүх ногоог жижиг хэрчинэ.
2. Лууван, сонгиныг бага тосонд хуурна.
3. Манжинг буцламгай халуун усанд 1-2 минут байлгаад шүүнэ.
4. Төмс , байцаа, манжинг бага зэрэг хуураад дээр нь хуурсан сонгино, ногоон вандуйг хийж зөөлөн галаар гүйцэт сайн болтол жигнэнэ. Халуунаар нь нухаад шүүнэ.
5. Шүүсэн нухшийг мах, ясны шөлөнд шөлөөр шингэлсэн гурилны хамт хийж, давс, повоороор амтлаад зөөлөн галаар 3-5 минут чанаж бэлэн болгоно.
6. Ялихгүй зөөлтөхөөр нь сүүгээр нь зуурч сайн задалсан түүхий өндгийг хийж зөөлөн хутгана.
7. Таваглаад зүсэм цөцгийн тос, жижиг хэрчсэн ногоон яншуй хийж болно. Ногоон вандуйг нухалгүй бүтнээр нь хийнэ.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment