Home  >  Гол хоол  >  Гүзээний ороомог

Гүзээний ороомог

pacal
• Үхрийн гүзээ - 300гр
• Үрлэн перец - 2гр
• Давс - 5гр
• Гич - 10гр
• Төмс - 150гр
• Лууван - 50гр
• Цэцэгт байцаа - 30гр
• Улаан лооль - 20гр
• Чанцай - 20гр
• Сармис - 3гр
• Лоолийн нухаш - 20гр
• Улаан чинжүү - 30гр
• Улаан перец - 2гр


  1. Цэвэрлэсэн   гүзээг   ороож   утсаар   боогоод   2-3  удаа   усыг   нь   сольж чанасны   дараа   амтлагчаар   амтлан   2-3   цаг з  өөлөртөл   чанана.
  2. Төмс,   лууванг   сармис   хэлбэртэй   хэрчиж   чанан   халаасан   хайруулын  тавганд   масло   хийж   хайрс   тогтоон   хуурна.
  3. Улаан   чинжүү  , чанцай,   улаан   лооль,   сармисыг    бутлагчаар   бутлан лоолийн   нухаш    хийж    хуураад   цөцгий   хийж   сүмс   бэлтгэнэ.
  4. Зөөлөрсөн   гүзээг   зүсэж   хуурсан   ногоо   цэцэгт   байцаагаар   хачирлан сүмсний   хамт   өгнө.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment