- Цэвэрлэсэн гүзээг ороож утсаар боогоод 2-3 удаа усыг нь сольж чанасны дараа амтлагчаар амтлан 2-3 цаг з өөлөртөл чанана.
- Төмс, лууванг сармис хэлбэртэй хэрчиж чанан халаасан хайруулын тавганд масло хийж хайрс тогтоон хуурна.
- Улаан чинжүү , чанцай, улаан лооль, сармисыг бутлагчаар бутлан лоолийн нухаш хийж хуураад цөцгий хийж сүмс бэлтгэнэ.
- Зөөлөрсөн гүзээг зүсэж хуурсан ногоо цэцэгт байцаагаар хачирлан сүмсний хамт өгнө.
Гүзээний ороомог
• Үхрийн гүзээ - 300гр
• Үрлэн перец - 2гр
• Давс - 5гр
• Гич - 10гр
• Төмс - 150гр
• Лууван - 50гр
• Цэцэгт байцаа - 30гр
• Улаан лооль - 20гр
• Чанцай - 20гр
• Сармис - 3гр
• Лоолийн нухаш - 20гр
• Улаан чинжүү - 30гр
• Улаан перец - 2гр
Prep. time 240
Prep. time 240