Хийх арга:
Яс, арьсгүй бэлтгэсэн загасыг хөндлөнгөөр нь 1-1,5 см өргөн 5-6 см урттай хэрчээд, давс, поваар, шинэ нарийн ногоо, нимбэгний хүчлээр амт оруулсан ургамлын тосонд хийгээд 20-30 минут байлгана.
Шигшсэн гурилыг 20-30 хэмтэй сүү буюу ус, ургамлын тос, түүхий өндөгний шар уураг, давс хийж бөөнгүй болтол хутгаж зуурна. Энэ нь өтгөн жонхуу шиг бие байдалтай болно.
Дулаан газарт 10-15 минут байлгасны дараа гүйцэт сайн хөөсөртөл бүлсэн өндөгний цагаан уураг хийж зөөлөн хутгаж зуурмагыг бэлтгэнэ. Дарж амталсан загасыг зуурмагтдүрмэгц 160-170 хэм хүртэл халсан их тосонд хийж 7-10 минут шараад таваглаж дээр нь 1 зүсэм нимбэг, жижиг хэрчсэн яншуй цацна.