Хийх арга:
1. Том бүтэн байцааны голыг навчийг нь гэмтээлгүй ухаж аваад давстай халуун усанд ишний нүхтэй талыг дээш харуулан хийж 10-15 минут дутуу болгож гаргана.
2. Махыг машиндаад хуурч, болохоор нь давс, поваараар амтлаад агшаасан будаа, жижиг хэрчсэн сонгино хийж сайтар болгоно.
3. Хуурсан гурилыг шөлөөр шингэлж буцалгаад дээр нь хуурсан сонгино, шар лууван, томат хийж давс, повоор, лаврын навчаар амталж улаан сүүмс болгож шүүнэ.
4. Байцааны навчийг нэг нэгээр нь салгаж дэлгээд голд нь шанзаа хийгээд дөрвөн талаас нь эвхэж гонзгой дөрвөлжин хэлбэрт оруулан бооно.
5. Халуун тэвшинд эгнүүлэн тавиад шарах шүүгээнд хийж өнгө нь ялимгүй хайрагдаж шаралмагц улаан сүүмсийг ороомгыг далд ортол хийгээд мөн шүүгээнд 1 цаг орчим жигнэж болгоно. 1 тавагт 2 ширхэгээр сүүмстэй нь таваглаад дээр нь жижиг хэрчсэн ногоон яншуй цацна.