Home  >  Гол хоол  >  Бөөрөнхий мах

Бөөрөнхий мах

fasirt
өөхтэй үхрийн мах 500 гр
буюу 300 гр
үхрийн мах болон 200 гр хонын мах
Талх 100 гр
Өндөг 1-2 ш
Сармисны хумс 1-2 ш
Ургамал тос 300-400 гр
Ус бага зэрэг
Гурил, давс, хар перец бага зэрэг


  1. Махыг цэвэрлэж зүсэж машиндана. Машиндасан маханд дэвтээсэн талх хийж, татсан сармисыг тавьж дараа нь 1-2 өндөг болон бусдын орцыг оруулж гараар нарийнаар холино.
  2. Ийм авсан хуьв хжмжээг бөөрөнхий хэлбэрээр бий болгоно. Бөөрөнхийлсөн махыг хатсан талхын үйрмэгэнд өнхрүүлж тосолсон тэвшинд өрөөд шарна.
  3. Бөөрнхий махыг төмс хачирлаж хэрэглэнэ.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment