- Махыг цэвэрлэж зүсэж машиндана. Машиндасан маханд дэвтээсэн талх хийж, татсан сармисыг тавьж дараа нь 1-2 өндөг болон бусдын орцыг оруулж гараар нарийнаар холино.
- Ийм авсан хуьв хжмжээг бөөрөнхий хэлбэрээр бий болгоно. Бөөрөнхийлсөн махыг хатсан талхын үйрмэгэнд өнхрүүлж тосолсон тэвшинд өрөөд шарна.
- Бөөрнхий махыг төмс хачирлаж хэрэглэнэ.
Бөөрөнхий мах
өөхтэй үхрийн мах 500 гр
буюу 300 гр
үхрийн мах болон 200 гр хонын мах
Талх 100 гр
Өндөг 1-2 ш
Сармисны хумс 1-2 ш
Ургамал тос 300-400 гр
Ус бага зэрэг
Гурил, давс, хар перец бага зэрэг
Prep. time 40
буюу 300 гр
үхрийн мах болон 200 гр хонын мах
Талх 100 гр
Өндөг 1-2 ш
Сармисны хумс 1-2 ш
Ургамал тос 300-400 гр
Ус бага зэрэг
Гурил, давс, хар перец бага зэрэг
Prep. time 40