1. Ногоог жижигхэн хэрчиж томхон хутгах саванд давс болон бусад амтлагчтай хольж сэрүүхэн газарт 1-2 цаг байлгана.
2. Салатын сүмсийг бэлтгэх: 2 литр усыг буцлаж хүйтэн болгоход элсэн чихэр болон цуугаар холино.
3. Дараа нь ногоондоо сүмсээ хийж сайтар холиод 2-3цаг байлгасны дараа алаг салат маань бэлэн болно.
Алаг салат
Байцаа 1 том толгой
Өргөст хэмх 1 ш
Сонгино 4 ш
Улаан чинжүү 6 ш
Давс 4 хоолны халбага
Гоньд 1 хоолны халбага
Хар перец 2 хоолны халбага
Гичийн үр 2 хоолны халбага
Ус 2 л
Цуу 200гр
Лаврийн навч 2-3 ш Элсэн чихэр 14 хоолны халбага
Serves 4 хүн
Өргөст хэмх 1 ш
Сонгино 4 ш
Улаан чинжүү 6 ш
Давс 4 хоолны халбага
Гоньд 1 хоолны халбага
Хар перец 2 хоолны халбага
Гичийн үр 2 хоолны халбага
Ус 2 л
Цуу 200гр
Лаврийн навч 2-3 ш Элсэн чихэр 14 хоолны халбага
Serves 4 хүн