Хийх арга:
1. Саванд гурилаа цацаж хийгээд давс нэмж хутгана.
2. Дрожжийг бүлээн усанд уусгаад, элсэн чихэр нэмж хутгаад 10 минут амраана.
3. Гурил болон дрожжтой хольцийг нийлүүлж зуураад оливын тос нэмж нэгэн жигд , ямар ч үйрмэг бөөгнөрөлгүй сайхан зуурмаг болтол нь нухна.
4. Зуурмагийг хучаад дулаан газарт тавьж, 40 минут орчим хөөлгөнө. Дараа нь дахин сайтар нухаад пиццаны зуурмаг бэлэн болно.
5. Шар буурцгийг ногооны шөлөнд хийж дэвтээнэ.
6. Мөөгийг халуун усанд хийж 30 минут дэвтээнэ.
7. Лаазнаас шар буурцгийн соёолжийг гаргаж шүүсийг нь шүүнэ.
8. Зуурмагийг элдээд тэвшинд тавьж шар буурцгийн сүмс битүү түрхэнэ.
9. Шөлөнд дэвтээсэн шар буурцгийг бусад ногооны хамт зуурмаг дээр тарааж тавина.
10. Дээгүүр нь бяслагийг үйрүүлэн цацаж 180 хэм хүртэл халаасан шарах шүүгээнд 10-15 минут жигнэнэ.