1. Гурилыг хатуувтар зуурч нимгэн элдээд ургамлын тос түрхэн нэг талаас нь хуйлан нугалж ус нь буцалж байгаа халуун жигнүүрэнд хийн 15 минут жигнэнэ. Бэлэн болсон гурилаа урт нарийн хэрчинэ.
2. Гурилаа жигнэж байх хоорондоо махаа жижиг дөрвөлжин, лууван, байцааг урт нарийн, сонгино, төмсөө тал дугуй хэлбэртэй хэрчинэ.
3. Тос хийж халаасан хайруулын тавганд эхлээд сонгиноо хуурна, шарагдаж байгаа сонгино дээрээ махаа хийж сонгины амтыг махандаа шингээж өгнө. Дараа нь бусад ногоонуудаа хийж давслан жижиглэн хэрчсэн сармис, перец, лаврын навчаар амтлаад бага зэрэг ус хийгээд болтол нь жигнэнэ. Заримдаа гурилаа тусд нь жигнэлгүйгээр энэ үед мах, ногоон дээрээ тавин хангалттай ус хийгээд хамтад нь жигнэдэг тохиолдол ч бий.
Бэлэн болсон ногоогоо жигнэсэн гурилтай сайтар холин хутгана.