- Цагаан будааг хүйтэн усаар угаасны дараа халуун ус хийж, давсаа тааруулан хийгээд багавтар галаар зөөлөн болтол чанана.
- Цагаан будаандаа сүү хийж 5-10 минут чанана.
- Өндөгний шарыг цагаанаас нь ялган авч түүн дээр шар тос, элсэн чихэр, шанцай мөн нимбэгийг халльслан хийж цагаан болтол нь холино.
- Түүн дээрээ өмнө бэлтгэсэн цагаан будаа мөн жимс эсвэл вареныг хийж холино.
- Өндөгний цагааныг хөөсрүүлэн хутгаж байгаад бэлтгэсэн хоолондоо хийнэ.
- Түүн дээр шар тос түрхэж дээр нь талхны үйрмэг цацаад тэвшинд хийнэ.
- Цагаан будааны кубыг 180 градусын халуун зууханд хийж шарна. Бэлэн болсон хоолыг халуунаар нь зүсэж болно.
Цагаан будаатай дөрвөлжин

Цагаан будаа -15 гр
Өндөг - 4 ширхэг
Шар тос – 400 гр
Сүү – 200 гр
Элсэн чихэр – 5 халбага
Шанцай -1 кофены халбага
Нимбэгний хальс – 1 ширхэг
Давс - бага зэрэг
Халуун ус
Жимс эсвэл варень – 200 гр
Prep. time 60
Өндөг - 4 ширхэг
Шар тос – 400 гр
Сүү – 200 гр
Элсэн чихэр – 5 халбага
Шанцай -1 кофены халбага
Нимбэгний хальс – 1 ширхэг
Давс - бага зэрэг
Халуун ус
Жимс эсвэл варень – 200 гр
Prep. time 60