1. Нэг тавагт 1-2 ширхэгээр зүссэн махыг давс, повоороор амтлан халуун хайруулын тавганд хоёр талыг нь хайрагдтал шараад, зузаан ёроолтой намхан саванд хийж дээр нь жижиг хэрчээд хуурсан сонгино, улаан лоолийн шингэн нухаш мөн бага зэрэг шөл хийж таглаад, зөөлөн галаар 1 цаг орчим жигнэнэ.
2. Түүн дээр цэвэрлэж угаасан хар чавгаа хийж таглаад жигнэнэ.
3. Таваглахдаа чанасан гоймон, төмсний нухаш, чанасан ногоогоор хачирлаж, жигнэсэн сүмснээс дусаана.
Хар чавгатай жигнэсэн үхрийн мах

Үхрийн мах - 650 гр
Өөхөн тос – 40 гр
Бөөрөнхий сонгино – 100 гр
Улаан лоолийн нухаш – 80 гр
Хар чавга- 200 гр
Давс – 8 гр
Повоор – 8 гр
Гурил – 20 гр
Өөхөн тос – 40 гр
Бөөрөнхий сонгино – 100 гр
Улаан лоолийн нухаш – 80 гр
Хар чавга- 200 гр
Давс – 8 гр
Повоор – 8 гр
Гурил – 20 гр