Хийх арга:
Шанз :
- Үхрийн махыг нарийн шүүртэй машинаар машиндаж шанзны махыг бэлтгэнэ.
- Машиндсан махыг давс, нунтаг повоороор амталж найруулна.
- Татсан махнаас хэсэглэн авч, 0,2-0,3 см-ийн зузаантай өндөг гурилаар хийсэн гоймонд хийж хооронд нь 2-3 мм зайтай тавина. Түүнийг мөн адил хэмжээний зузаантай элдсэн гурилаар бүтээж баншны хэвээр дарж тасална. Эсвэл баншыг чимхэж болно.
- Баншийг шөлөнд үйж болтол нь чанана.
Шөл:
- Төмс, лууванг сайтар цэвэрлэж жижиг дөрвөлжин хэрчинэ.
- Бөөрөнхий сонгиныг нарийн хярж ургамлын тосонд шаргал өнгөтэй болтол нь хуурна.
- Түүн дээр хөшиглөсөн төмс, лууванг хийж 7-10 минут хуурна.
- Хуурсан ногоог ясны буюу махны шөлөнд 20-25 минут чанаж болгоно.
- Бэлэн болсөн шөлийг цөцгийтэй идэж болно.