Хийх арга:
1. Тунгалаг шөл бэлтгэж үхрийн махаа зөөлөртөл чанаж болгоно. Махыг бөөрөнхий сонгинотой машиндана. Машиндасан махыг давс, нунтаг повоор, цөцгийн тос шөл эсвэл усаар амтлан найрууж шанз бэлтгэнэ.
2. Өндөг давстай усаар гурил зуурч нухан 35 минут амраана. Гурилнаас ижилхэн хэмжээтэй тасалж, хавтгайлан шанзыг боож банш бэлдэнэ.
3. Давстай буцламгай усанд баншаа үйж, 7-10 минут чанаж болгоно. Тунгалаг шөлийг банштай таваглаж,хигсэн яншуй эсвэл ногоон сонгино цацаж олгоно.