- Сонгиныг маш жижигхэн хэрчинэ.
- Төмсийг цэвэрлэж, дөрвөлжин хэлбэртэй \том биш дунд зэрэг\ хэрчиж бэлтгэнэ.
- Хайруулын тавганд тосоо хийж халаагаад зөөлөн галаар сонгиныг шарна.
- Сонгино дээрээ улаан перц хийж мөн зөөлөн галаар шарна.
- Хэрчиж бэлтгэсэн махаа сонгино дээрээ хийж , давсыг тохируулаад 150 мл ус хийж хэсэг хугацаанд \махыг зөөлөртөл\ жигнэнэ.
- Улаан лоолийн хальсыг авч , хэрчээд махан дээрээ хийнэ.
- Хэрчиж бэлтгэсэн төмсөө тогоонд хийж , төмсийг далд ортол ус хийж жигнэнэ.
- Бэлэн болсон хоолоо талх болон дарсан ногоотой идэж болно.
Улаан перецтэй төмс

1 кг төмс
1 ширхэг сонгино
1цайны халбага улаан перец
400 гр хонины мах
1 халбага ургамлын тос
Давс
Prep. time 60
1 ширхэг сонгино
1цайны халбага улаан перец
400 гр хонины мах
1 халбага ургамлын тос
Давс
Prep. time 60