Хийх арга:
1. Төмсийг жижиг хэрчээд ус буюу давстай шөлөнд чанана.
2. Сонгино, шар лууванг нарийн хэрчээд , цөцгийн тосонд хуураад төмсөн дээр хийж гүйцэт болгоно.
3. Эдгээрийг нухаад давс, повоороор амтална.
4. Гурил самарч зөөлөн чанана. Гаргаад бага зэрэг хөрөхөөр нь сүүгээр зуурсан түүхий өндөг хийж зөөлөн хутгана.
5. Бэлэн болмогц нь дээр нь яншуй цацна.
Төмсний зутан шөл

Төмс – 200 гр
Шар лууван - 10 гр
Яншуй – 5 гр
Бөөрөнхий сонгино - 10 гр
Цөцгийн тос – 15 гр
Сүү – 100 гр
Өндөг – 1\5
Давс – 3гр
Поваар – 20 гр
Лаврын навч – 1 гр
Prep. time 40
Шар лууван - 10 гр
Яншуй – 5 гр
Бөөрөнхий сонгино - 10 гр
Цөцгийн тос – 15 гр
Сүү – 100 гр
Өндөг – 1\5
Давс – 3гр
Поваар – 20 гр
Лаврын навч – 1 гр
Prep. time 40