Хонины махыг бүхлээр нь лаврын навч, цагаан перецийн хамт давстай усанд хагас зөөлөртөл нь чанана. Дараа нь хэрчсэн сонгино, сармисын хамт тосолсон тэвшинд хийж шарна. Хүсвэл дээрээс нь ганга өвс, бас розмарин цацаж болно. Шарах хугацаандаа ургамлын тос хэдэн удаа махан дээрээ хийн 180-200 хэмд улаан шаргал болтол нь шарж болгоно. Мөн бага зэрэг улаан дарс ч махныхаа хажуугаар хийж болно.
Тэвшинд шарсан хонины мах

Хонины мах 600гр
Сонгино 2ш
Сармис 2 хумс
Лаврын навч, цагаан перец бага зэрэг
Давс, ургамлын тос
Сонгино 2ш
Сармис 2 хумс
Лаврын навч, цагаан перец бага зэрэг
Давс, ургамлын тос