1. Сонгиныг жижиглэн хэрчиж шар тосонд шарна.
2. Мөөгийг хальсалж цэвэрлээд хэрчиж, шарсан сонгино дээрээ хийж \амтлагчийг бас хийнэ\ жигнэнэ.
3. Цагаан будааг усанд чанаж болгоно.
4. Цагаан будаа болон жигнэсэн мөөгийг хольж ногоон амтлагчаар чимэглэж болно.
5. Дангаар нь болон махан хоолтой идэж болно.
Мөөгтэй будаа

Цагаан будаа -300 гр
Шар тос- 60 гр
Мөөг -150 гр
Сонгино - 1 ш
Улаан перец - бага зэрэг
Хар перец - бага зэрэг
Давс - бага зэрэг
Шар тос- 60 гр
Мөөг -150 гр
Сонгино - 1 ш
Улаан перец - бага зэрэг
Хар перец - бага зэрэг
Давс - бага зэрэг
Nagyon finom