Home  >  Гол хоол, Нүүдлийн арга  >  Малчдын гоймон

Малчдын гоймон

malchin hool
Гахайн өөх- 100 гр
Хавтгай гоймон \цуйвангын гурилтай төстэй хавтгай гоймон\- 250 гр
Ногоон чинжүү -2-3 ш
Улаан лооль -2 ш
Сонгино -2 ш \том\
Төмс - 500 гр
Хар болон улаан перец - бага зэрэг


Хийх арга:

 

  1. Гахайн  өөхийг  хэрчиж  хайруулын  тавганд   шарна.  Тэр   тосондоо  эхлээд  хэрчсэн   сонгиныг  ,  дараа  нь  хавтгай  гоймонг  хийж  шарна.   Ногоон    чинжүү  болон помидорыг    мөн   хэрчиж    тосонд  жигнэнэ  \ шүүс гарах  хүртэл\.   Жигнэхдээ   бага зэрэг  ус хийж  болно.
  2. Төмсийг  шоо  дөрвөлжин   хэлбэртэй   хэрчээд ,  бусад  амтлагчийг  хийж   жигнэж болгоно.
  3. Дарсан   ногоогоор   хачирлан    идэж   болно.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment