Home  >  Баярын хоол, Гол хоол, Нүүдлийн арга  >  Люля кебаб

Люля кебаб

luлa kebab
Хонины мах – 1100 гр
Хонины сүүл – 80 гр
Бөөрөнхий сонгино – 50 гр
Давс
Повоор
Хагас бэлэн жин -1060 гр
Шинэ ногоон сонгино – 100 гр
Цөцгийн тос - 20 гр
Хачир – 600 гр


  1. Мах, хонины  сүүл,  сонгиныг  машиндаж,  повоороор  амталж,  бага  зэрэг шүүслээд   сэрүүн газар  2-3  цаг  байлгана.
  2. Нэг  тавганд  2-4  ширхэг  байхаар  тасалж   гонзгой  бөөрөнхий  хэлбэр  оруулж,   төмөр  шоронд  гонзгойгоор нь   бэхлээд  модны  цогон  дээр  зөөлөн  эргэлдүүлж  шарна.
  3. Таваглаад  цагаан будаа,  давсалсан  өргөст  хэмх,  шинэ  улаан  лооль,  ногоон  вандуй,  ногоон сонгиноор  хачирлаж  чимэглээд  дээр  нь  хайлуулсан  цөцгийн  тос дусаана.

Comments

comments

Written by Bori

Leave a Comment