Home  >  Зууш  >  Гахай махан зууш

Гахай махан зууш

gahain
Гахайн толгой 1 ш
Гахайн сүүл 2 ш
Шар лууван 1 ш
Сонгино 1 ш
Сармис 3 хумс
Давс, хар перец


Хийх арга:

1. Сайтар цэвэрлэсэн махыг жижиглэн, ногоогоо ч бас цэвэрлэн том тогоонд хийж мах нь яснаасаа салтал ойролцоогоор 4 цаг чанана. Дараа нь гал дээрээс авч шөлнөөс махаа гарган хэрчин гүн тавганд хийнэ.
2. Чанасан ногооныгаа цаашдаа ашиглахгуй учраас хайж болно. Таваг бүрт төрөл бүрийн махнаас хийнэ. Шөлний дээд тостой хэсгийг халбагаар ялган аваад шөлнөөсөө хэдэн халбагыг махан дээрээсээ хийнэ.
3. Хүйтэн газарт-хөргөгч биш-3-5 цагт хөргөнө. Нимбэгний шүүс болон улаан чинжүүгээр амталж болно.

Comments

comments

Written by Khisgee

Leave a Comment