Бяслагийг хонь, ямаа, үхрийн болсон ба түүхий сүүгээр шахаж болдог. Түүхий сүүний бяслаг амт чанарын хувьд илүү бөгөөд тослог ихтэй ба цайвар өнгөтэй байдаг.
Бяслагийг хийхдээ сүүгээ тогоонд хийж халаан дээрээс нь ээдүүлэгчээ хийж удаан зөөлөн хутган ээдүүлнэ. Дараа нь шүүж ээдмийг нь цэвэр сиймхий давуун дээр хамж хийгээд боож хавтгай модон дунд шахна. Шахсан бяслаг цаг орчмын дараа хэвшиж нягтрах болно. Нягтарсан бяслагийг даавуунаас салган сэрүүн газар тавьж сэврээнэ.
Бяслагаа сэвэрснийх нь дараа нимгэн зүсэж хэлхэн хатаах юмуу шинээр нь идэж хэрэглэнэ.