- Өндөгнийхөө шар цагааныг салгаж тусад нь тавина.
- Гурил, элсэн чихэр, цөцгийн тос, давс, сода, сүү болон өндөгний шарыг холин зуурна.
- Зуурсан гурилаа ойролцоогоор 2см зузаан болтол нь элдэнэ.
- Ойролцоогоор 3см диаметртэй аяганы амсраар гурилаа хэвлэн таслана.
- Шарах шүүгээг 200 хэмд халааж, тэвшээ шарж болдог цаасаар доторлоно.
- Өндөгний цагааныг хатуу хөөс болтол нь хутгаад тэвшинд өрж тавьсан боовнууд дээр түрхэнэ, ингэвэл сайхан өнгөлөг болдог.
- Шарах шүүгээнд хийж 15-20минут шарж болгоно.
- Дангаараа эсвэл жимсний чанамалтай идэхэд маш амттай байдаг.
Англи хөөмөл боов

Гурил 300гр
Хүнсний сода 1ц.х
Давс 1 чимх
Элсэн чихэр 50гр
Цөцгийн тос 100гр
Өндөг 2 ш
Сүү 150мл
Prep. time 20 min
Хүнсний сода 1ц.х
Давс 1 чимх
Элсэн чихэр 50гр
Цөцгийн тос 100гр
Өндөг 2 ш
Сүү 150мл
Prep. time 20 min